Juliol de 2023

Anna Vilaseca
Farmacèutica i CEO de Famiskin

Ja és aquí! 

Avui fa un any que vaig decidir deixar una gran empresa internacional de complements alimentosos de micronutrició, on hi portava més de mitja carrera professional. Volia reconnectar amb els meus valors i causar impacte. Famiskin va ser la meva aposta: una empresa basada en l’honestedat, en l’ètica i en l’aplicació d’una ciència puntera que respecta el planeta.

Amb el Magaçín, la nostra revista que avui enceta el seu primer número, continuo en la meva aposta de fer les coses de manera diferent. Estic convençuda que per causar impacte real, la ciència no pot funcionar de manera separada de la cultura. Penso que la proposta que la cultura ens fa als científics és la mirada cap al resultat com un procés iteratiu inacabat, i això ens ha d’esperonar a continuar avançant en la recerca. La perspectiva holística és el gran regal de la cultura.

El Magacín conjuga, doncs, ciència i cultura. Volem presentar dones i projectes que us donin elements de reflexió, que us moguin a encetar noves preguntes. En aquest número Susaina Figuera, col·laboradora que hem fitxat per al consell de redacció, entrevista Neus Sabaté, física i investigadora del CSIC i fundadora de l’empresa Fuelium. Sabaté, emprenedora científica, ha patentat bateries de paper per a dispositius d’un sol ús i forma part de la tripulació d’Hypatia I, la missió de 9 científiques catalanes que ha fet al desert de Utah una estada simulada a Mart. Col·labora també en aquest número l’arqueòleg i historiador Marc Ocaña, de TileHunters, un grup preocupat per la recuperació del nostre patrimoni que posa en valor les rajoles modernistes dels terres catalans. Ocaña ens descobreix en aquest article  com a Catalunya la indústria es va fer art i ens desvetlla el significat dels motius florals dels mosaics hidràulics. Finalment, la pianista penedesenca Montse Rios ens desvetlla en clau personal com una peça musical -el concert número 5 de Beethoven en aquest cas-  ha tingut influència sobre la seva vida. Tots ells connecten profundament amb els valors de la meva empresa. Ja sigui per com la ciència aplicada contribueix a canviar la dinàmica del planeta; ja sigui per la importància del món vegetal en la nostra cosmètica; ja sigui per com el llenguatge musical incideix en les emocions que finalment conformen les nostres decisions racionals.

A banda del Magaçin, us volem fer un regal per a celebrar la vostra subscripció. Hem creat una col·lecció exclusiva de llibretes inspirades en els dissenys florals modernistes per contribuir a la preservació del patrimoni, que ara per ara passa per moments crítics. El material és respectuós i us convida a cultivar la sana i inspiradora creativitat de l’escriptura.

Bona lectura!

This site is registered on wpml.org as a development site.